2. Σε ποιες διατροφικες δυσκολιες αναφερεσαι και ποια περιστατικα αναλαμβανεις;

Αναφερόμενη σε διατροφικές δυσκολίες, εννοώ μια σειρά συμπεριφορών και καταστάσεων που σχετίζονται με την πρόσληψη τροφής, την εικόνα του σώματος και τη σχέση με το φαγητό. Αυτές οι δυσκολίες μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική υγεία ενός ατόμου.

Στο κέντρο βάρους, κάποια παραδείγματα περιστατικών που αναλαμβάνω περιλαμβάνουν άτομα που βιώνουν τη λεγόμενη ανακύκλωση βάρους (yo-yo dieting), χρόνιο διατροφικό περιορισμό, ή τον αντίκτυπο του στίγματος βάρους στον τρόπο που τρέφονται. Επίσης, αναλαμβάνω άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους και τους αιματολογικούς τους δείκτες, άτομα που έχουν ολοκληρώσει θεραπεία διατροφικών διαταραχών και χρειάζονται μία προσέγγιση που να τους ενδυναμώνει και να μην τους πυροδοτεί. Επιπλέον, δουλεύω με άτομα που επιθυμούν να τρέφονται με έναν διαισθητικό τρόπο, καθώς και με άτομα που χρειάζονται βοήθεια στην οργάνωση της κουζίνας και της διατροφής τους. Η προσέγγιση αυτή δεν είναι άλλη μια δίαιτα, αλλά μια πρακτική εκπαίδευση της ενήλικης δεξιότητας να τρέφουν τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος. Τέλος, εργάζομαι με άτομα που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά στη ζωή τους με το θέμα του φαγητού και του σωματικού τους βάρους και αναζητούν ένα περιβάλλον χωρίς επίκριση, όπου μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να λάβουν υποστήριξη με ευαισθησία.

Η αρχική συνεδρία είναι ένα σημαντικό βήμα για να κατανοήσουμε τις ατομικές σου ανάγκες και να διαμορφώσουμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση (το δικό σου παζλ) που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες δεν απευθύνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ η συμβουλευτική γονέων προσφέρεται μόνο ύστερα από τηλεφωνική αξιολόγηση και αφορά περιορισμένο αριθμό γονέων ή φροντιστών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις