ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Ξυπνάς το πρωί και κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σου. Νιώθεις χοντρή, βαριά και μιλάς για το σώμα σου αρνητικά. Τίποτα δε κάθεται καλά πάνω σου, ότι κι αν φορέσεις. Κρίμα γιατί προχθές που φορούσες τα ίδια αισθανόσουν άνετα. Μα τι έχει αλλάξει από προχθές;
Όλοι μας περνάμε δύσκολες μέρες ως προς την εικόνα του σώματός μας. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν "φυσιολογικό" βάρος, παρ' όλα αυτά, υπάρχουν μέρες που η εικόνα τους τούς δυσαρεστεί. Το πώς βιώνεις το σώμα σου είναι κάτι ανεξάρτητο από το βάρος σου.
Η εικόνα του σώματος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Μία δύσκολη μέρα στο πώς βλέπεις το σώμα σου, δεν έχει απλά επίπτωση στη διάθεσή σου, αλλά πολλές φορές οδηγεί και σε μη λειτουργικές συμπεριφορές. Είναι δελεαστικό να σκέφτεσαι ότι μπορείς να «λύσεις» τo πρόβλημα της εικόνας του σώματός σου με την τελευταία δίαιτα που κυκλοφορεί ή εκείνο το εντατικό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά το συναίσθημα για το σώμα σου δεν εξαρτάται απόλυτα από εξωτερικούς παράγοντες - πολλές φορές είναι θέμα επιλογής και οπτικής.
Κάθε φορά λοιπόν που η δύσκολη μέρα ή δύσκολη στιγμή για το πώς βιώνεις το σώμα σου έρθει, έχε κατά νου τα παρακάτω:
👉 Θυμήσου, δεν είσαι το σώμα σου!
Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα του πώς να βελτιώσουμε το σώμα μας άρα και τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα το σώμα σου δεν μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Το σώμα σου δεν αντικατοπτρίζει την αξία σου ή το πόσο καλά πάει η ζωή σου.
👉 Φάε κανονικά και ίσως λίγο πιο φροντιστικά!
Δεν πρόκειται να αλλάξεις το πώς βλέπεις το σώμα σου σήμερα αν στερηθείς το φαγητό ή αν φας πολύ προσεχτικά. Επειδή ήδη δεν αισθάνεσαι καλά, η διατροφή σου χρειάζεται να είναι θρεπτική, να σε γεμίσει και να σε ευχαριστήσει. Αν μπεις σε διαδικασία στέρησης, είναι πολύ πιθανό μέχρι το βράδυ να ξεκινήσεις να τρως ότι δεν έφαγες.
👉 Το να νιώθεις χοντρή δεν είναι συναίσθημα!
Η λέξη χοντρός/ή είναι ένα περιγραφικό επίθετο αρνητικά φορτισμένο στην κοινωνία μας όταν αναφέρεται στο σώμα. Στην πραγματικότητα είναι απλά μία περιγραφή. Ωστόσο η αρνητική χροιά που έχει, σε αυτή τη περίπτωση "εξυπηρετεί" στο να εκφράσεις ουσιαστικά μία δύσκολη συναισθηματική κατάσταση που βιώνεις σήμερα (θυμό, στεναχώρια, άγχος). Κι αυτό γιατί σου είναι πιο εύκολο να κατηγορήσεις το σώμα σου, παρά να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι. Κάνε την ανατροπή, εστίασε στο πώς νιώθεις σήμερα και τι μπορείς να κάνεις για να αισθανθείς καλύτερα συναισθηματικά.
Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις