ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. Σε ποιους απευθύνονται

2. Η πρώτη επαφή

3. Κανονισμός, λειτουργία & κόστη
 

1. Που απευθύνονται:

 

Συχνά ρωτάω τους ανθρώπους αν νιώθουν την πείνα τους και τον κορεσμό τους, αν ευχαριστιούνται τις μπουκιές τους και αν βιώνουν ικανοποίηση από τα γεύματα τους.

«Α, εγώ πεινάω συνέχεια!» 

«Ε, καλά εννοείται απολαμβάνω το φαγητό, δε με βλέπεις πώς είμαι;», 

«Ουου έχω να νιώσω πείνα χρόνια, αφού τρώω συνέχεια, πότε να εμφανιστεί;», 

«Κορεσμός; Τι είναι αυτό; Εγώ αν ξεκινήσω να τρώω δεν σταματάω!»

Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές απαντήσεις που λαμβάνω και συχνά υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι εκείνοι δεν είναι σε επαφή με τις ανάγκες του σώματός τους σε σχέση με τη διαδικασία φαγητού.

 

Αυτό που ρωτάω στην πραγματικότητα λοιπόν, μέσα από την διερεύνηση της πείνας, του κορεσμού, της ικανοποίησης, είναι κατά πόσο οι άνθρωποι είναι σε επαφή με τις σωματικές τους ανάγκες ως προς το φαγητό.

 

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι είμαστε αποσυνδεδεμένοι από τις ανάγκες μας. Κάποιες φορές δεν μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε καν. Αν πιστεύεις ότι σου συμβαίνει κι εσένα αυτό, μη βιαστείς να σε κατηγορήσεις, κάτι στην πορεία της ζωής σου σε έκανε να στρέψεις τα φώτα στην ικανοποίηση αναγκών άλλων κι έτσι μάλλον έχασες την επαφή με σένα. Είμαι σίγουρη θα είχες σοβαρούς λόγους για να το κάνεις. Ωστόσο, κάπως έτσι σήμερα ίσως να μην έχεις επαφή με το ίδιο σου το σώμα.

Σε εσένα λοιπόν απευθύνομαι που κάπου, κάπως, κάποτε κόπηκε το νήμα της επαφή σου με τον εαυτό σου και τώρα που σιγά σιγά το βρίσκεις ή θελεις να το βρεις, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να συνδεθείς ξανά με την τροφή σου και το σώμα σου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου για να σε βοηθήσω να πετύχεις αυτό που σε ώθησε να βρεις εμένα.

 

Οι υπηρεσίες του κέντρου βάρους απευθύνονται σε οποιαδήποτε και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δουλέψει τη σχέση της/του με το φαγητό και το σώμα της/του. Παραδείγματος χάριν:

 

- Άνθρωποι που έχουν βιώσει το λεγόμενο φαινόμενο yo-yo, με αλλεπάλληλες αυξομειώσεις βάρους ενώ παράλληλα η σχέση τους με το φαγητό βασίζεται σε κανόνες που δεν τηρούνται και ακολούθως αισθάνονται τύψεις.

- Άνθρωποι που κάνουν μια ζωή δίαιτα ή σκέφτονται μία ζωή τη δίαιτα και θέλουν πια να κάνουν ειρήνη με το φαγητό.

- Άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει θεραπεία διατροφικής διαταραχής και θέλουν υποστήριξη για τη σχέση τους με το φαγητό.

- Άνθρωποι με διαγνωσμένη αδηφαγική διαταραχή με προϋπόθεση συνεργασίας με τον ψυχοθεραπευτή/ψυχίατρό τους.

 

 

Ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες;

Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε σε ατομικές συνεδρίες είτε μέσα σε ομαδικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο κέντρο βάρους. 


Ημερομηνίες νέων εργαστηρίων ανακοινώνονται στα social media και στο site ανά διαστήματα.

 

Τα ομαδικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο κέντρο βάρους είναι τα παρακάτω:

 Εργαστήρια προγράμματος #ΓίνεΕσύΤώρα 


Το πρόγραμμα «Γίνε εσύ, τώρα» απευθύνεται σε γυναίκες που κάνουν για χρόνια επαναλαμβανόμενα δίαιτες. Είναι μία διαδικασία που διαδοχικά μέσα από τα 6 θεματικά εργαστήρια και την συνύπαρξη με άλλες συμμετέχουσες που βιώνουν κοινά συναισθήματα, θα σε οδηγήσει στην σωματική και συναισθηματική ανακούφιση από την πίεση της δίαιτας και των κανόνων, ενώ παράλληλα θα αρχίσεις να αναπτύσσεις έναν τρόπο φροντίδας του εαυτού σου που θα πηγάζει εκ των έσω και θα ανταποκρίνεται στις προσωπικές σου ανάγκες.

2. Η πρώτη επαφή, η αναγνωριστική συνεδρία:

Κάθε φορά που αποφάσιζες να επισκεφτείς έναν επαγγελματία υγείας για το ζήτημα της διατροφής σου και του βάρους σου, ήξερες μέσες άκρες τι θα γινόταν στο πρώτο ραντεβού. Ένα ιστορικό, διατροφικό και ιατρικό, ζύγισμα, διαιτολόγιο και ίσως κάποια μέτρηση λίπους ή βασικού μεταβολισμού. Στη συνέχεια θα ξαναπήγαινες, θα ζυγιζόσουν και θα συζητούσατε πώς πάει το πρόγραμμα διατροφής και ίσως άλλαζαν κάποια τρόφιμα.

Στο κέντρο βάρους εργάζομαι συμβουλευτικά με βάση τον διαισθητικό τρόπο διατροφής κι έτσι οι συναντήσεις έχουν τελείως διαφορετική δομή και καταλαβαίνω ότι ίσως έχεις αρκετές απορίες για το «τι θα κάνουμε δηλαδή;» πριν αποφασίσεις να ξεκινήσεις.

Παράλληλα θα χρειαστεί κι εγώ να αξιολογήσω σε πρώτη φάση κατά πόσο οι ανάγκες σου μπορούν να καλυφθούν ή όχι μέσα από τα προγράμματά μου και τι θα σου ταίριαζε καλύτερα να κάνεις. Γι’αυτό το λόγο η πρώτη συνάντηση είναι γνωριμίας ώστε να αποφασίσουμε από κοινού αν θα συνεργαστούμε και με ποιον τρόπο. 

Η συνάντηση αυτήν λοιπόν είναι αναγνωριστική, μη δεσμευτική και το κόστος είναι 30,00 ευρώ.

Τι να περιμένεις στην αναγνωριστική συνεδρία:

Θα συναντηθούμε για 45’ και θα συζητήσουμε τους στόχους και τις προσδοκίες σου. Θα σου κάνω πολλές ερωτήσεις που θα με βοηθήσουν να αξιολογήσω την κατάστασή σου και να προτείνω ρεαλιστικές λύσεις. Θα συνεργαστούμε με ρυθμό που είναι άνετος για εσένα. Παρόλο που εγώ είμαι η ειδικός στον τομέα μου, δεν είμαι η ειδικός του εαυτού σου (μόνο εσύ γνωρίζεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου) - η συμβολή σου είναι σημαντική σε αυτήν τη διαδικασία.

Τι να φέρεις:

Είναι χρήσιμο να έχεις τα εξής:

• Ονομασίες φαρμάκων που παίρνεις, συμπεριλαμβανομένης της δόσης.

• Συμπληρώματα και ποια είναι η συχνότητα και η ποσότητα λήψης.

• Τις πιο πρόσφατες εξετάσεις αίματος.

• Οποιαδήποτε άλλα αρχεία ή πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

• Συμπληρωμένη την φόρμα που μου δίνεις την άδεια να επικοινωνήσω με κάποιο άλλο επαγγελματία υγείας που σε παρακολουθεί. (αν χρειάζεται και αν το επιθυμείς να επικοινωνήσω, -στις διατροφικές διαταραχές η επικοινωνία με τον/την ψυχοθεραπευτή/τρια είναι υποχρεωτική) 

Διαδικτυακά ή από κοντά:

Η αναγνωριστική συνεδρία πραγματοποιείται είτε από κοντά στο Μαρούσι Αττικής είτε διαδικτυακά μέσω skype ή messenger.

Ενδιαφέρεσαι;

Αν σε ενδιαφέρει να κάνουμε αυτήν την συνάντηση γνωριμίας άφησε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας εδώ και θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σου το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσουμε.3. Κανονισμοί, λειτουργία & κόστη

 

Οι παρακάτω κανονισμοί έχουν θεσπιστεί για να διευκολύνουν τη συνεργασία μας. Μη διστάσεις να μου στείλεις οποιαδήποτε ερώτηση έχεις στο info.kentrovarous@gmail.com. Είμαι εδώ για να σε ακούσω και να σου προσφέρω τη βέλτιστη φροντίδα.

 

 

Εμπιστευτικότητα:

Οι συνεδρίες μας είναι αυστηρά απόρρητες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσω με την/τον γιατρό σου ή την/τον ψυχοθεραπεύτρια/ή σου, θα χρειαστεί να μου δώσεις την έγγραφη άδειά σου.

 

 

Διάρκεια συνεδριών:

Η διάρκεια των συνεδριών είναι 55’ ή 30’, κάτι το οποίο συμφωνούμε εκ των προτέρων. Θα κάνω κάθε προσπάθεια να ξεκινάμε στην ώρα μας και θα εκτιμήσω την συνεργασία σου να ολοκληρώσουμε την συνεδρία μας εγκαίρως.

 

 

Ωράριο λειτουργίας:

Οι συνεδρίες, πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού. Συνήθως προγραμματίζονται και παραμένουν ίδια μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα, ενώ φυσικά βρίσκουμε λύσεις αν η εργασία σου έχει κυκλικό ωράριο ή υπάρχει κάποια άλλη δυσκολία.

 

 

Συνεδρίες από κοντά ή εξ’ αποστάσεως (online):

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται τόσο από κοντά όσο και εξ’αποστάσεως.

Αν δεν μένεις Αθήνα ή έχεις οποιαδήποτε δυσκολία για φυσική παρουσία στις ατομικές συνεδρίες, μπορούμε να τις κάνουμε διαδικτυακά μέσω Skype ή Messenger.

Αυτό εξυπηρετεί και στη περίπτωση που διαμένεις στο εξωτερικό είτε μόνιμα είτε για λόγους εργασίας, σπουδών ή οτιδήποτε άλλο και επιθυμείς επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα.

Για τις συνεδρίες εξ’αποστάσεως, χρειάζεται να έχεις μία ελαφρά εξοικείωση με τις εφαρμογές του Google, δηλ. το email, το drive και τις φόρμες google. Πιο αναλυτικά: 

- Στο drive θα είναι ο ηλεκτρονικός σου φάκελος όπου θα εμπεριέχονται όλα όσα δουλεύουμε.

- Με τις φόρμες του google θα δουλέψουμε κάποια ερωτηματολόγια που θα έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε και

- Το email χρειάζεται για να μπορέσω να μοιραστώ μαζί σου τον ηλεκτρονικό σου φάκελο μέσω του drive.

 

Είναι πολύ πιο απλό από την παραπάνω περιγραφή και πιστεύω δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου.

H συνεδρία προπληρώνεται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό και σε προκαθορισμένη μέρα και ώρα πραγματοποιείται η βιντεοκλήση.

 

 

Κόστος συνεδριών (2024):

Τα ακόλουθα κόστη αφορούν τις συνεδρίες τόσο από κοντά όσο και εξ’αποστάσεως:

 

Υπηρεσία

Κόστος

Αναγνωριστική συνεδρία των 60'

40.00 €

Ατομική συνεδρία των 50'

40.00 €


Ατομικό πακέτο 4 συνεδριών των 50' [1]

140.00 €

[1] Τo πακέτo αφορά τις συναντήσεις σε εβδομαδιαία συχνότητα.


 Πολιτική Ακυρώσεων:

Για όλες τις ακυρώσεις απαιτείται ειδοποίηση 24 ώρες πριν με μήνυμα ή τηλέφωνο στο 6936253013. Με αυτόν τον τρόπο μου δίνεις την δυνατότητα, να προγραμματίσω κάποια άλλη συνεδρία εκείνη την ώρα.

Διαφορετικά, αν δεν ενημερωθώ εγκαίρως, δεν μπορώ να κάνω κάποιον άλλο προγραμματισμό και θα χρειαστεί η χαμένη μας συνεδρία να χρεωθεί κανονικά.

Θα εκτιμήσω πολύ την συνεργασία σου σε αυτό το θέμα.

 

 

Επικοινωνία εκτός συνεδριών:

Είμαι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσω τηλεφωνικά για λίγα λεπτά αν με χρειαστείς μεταξύ των συνεδριών μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Απλώς άφησέ μου ένα μήνυμα, ανά πάσα στιγμή και θα σε καλέσω το συντομότερο δυνατόν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις