ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ;

Στο Κέντρο Βάρους δεν παρέχω υπηρεσίες θεραπείας διατροφικών διαταραχών.
Η θεραπεία διατροφικών διαταραχών απαιτεί ψυχιατρική και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.

Για αυτό το λόγο αξιολογώ τα περιστατικά πριν ξεκινήσουν κάποιο από τα προγράμματά μου ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποια διατροφική διαταραχή.
Στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζεις κάποια διατροφική διαταραχή, θα σε παραπέμψω σε θεραπεία, μέσα από ένα δίκτυο αξιόπιστων κέντρων και επαγγελματιών που μπορούν να σε βοηθήσουν εστιασμένα.

Ωστόσο στην περίπτωση που βρίσκεσαι ήδη σε θεραπεία διατροφικής διαταραχής, μπορούμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της διατροφικής σου φροντίδας στο κέντρο βάρους, σε συνεργασία και επικοινωνία με την/τον ψυχοθεραπεύτρια/τή σου ή το κέντρο που κάνεις θεραπεία.

Το κέντρο βάρους απευθύνεται σε ανθρώπους που κάνουν επαναλαμβανόμενα δίαιτα και νιώθουν ότι έχουν φτάσει στα όρια τους με τη δίαιτα, σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει θεραπεία διατροφικής διαταραχής, σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε θεραπεία διατροφικής διαταραχής (πάντα σε συνεννόηση με την/τον θεραπεύτρια/τή τους) και σε ανθρώπους που θέλουν απλά να μάθουν να τρέφονται με διαισθητικό τρόπο.
Δημοφιλείς αναρτήσεις