ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ!

Όταν έρχομαι σε επαφή με κόσμο που θέλει να μάθει τι γίνεται στο Κέντρο Βάρους, συνήθως ονομάζουν την προσέγγιση μου εναλλακτική. Πολλές φορές μάλιστα δεν είναι σίγουροι ότι είμαι Διατροφολόγος.
Φυσικά δεν είναι κάτι που με ενοχλεί προσωπικά, διότι αντιλαμβάνομαι τον λόγο. Μιας και ζούμε σε μια κοινωνία όπου η κουλτούρα της δίαιτας κυριαρχεί και θεωρείται σχεδόν αυτονόητο ότι αν κάνεις δίαιτα και γυμναστική μόνο τότε θα αδυνατίσεις, η πρόταση να επανασυνδεθείς και να εμπιστευτείς το σώμα σου, ακούγεται κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί ευρέως.

Έχουμε συνηθίσει ο ρόλος του διατροφολόγου να είναι αυτός του δυνάστη-αδυνατιστή, που πρέπει να σου πει πολύ εξατομικευμένα τι θα φας και τι δε θα φας με απόλυτο σκοπό να αδυνατίσεις, να σε ζυγίζει και να σε καθοδηγεί για να φτάσεις σε ένα βάρος που έχουν υπαγορέψει κάποιοι πίνακες βάρους-ύψους. Δηλαδή το ιδανικό σου βάρος προκύπτει από το μέσο όρο βάρους άλλων ανθρώπων. Αυτό ειλικρινά δεν μου ακούγεται καθόλου εξατομικευμένο, γιατί λείπει το σημαντικό στοιχείο της προσωπικής σου ιστορίας βάρους.
Κανένας έξω από εσένα δεν είναι πιο ειδικός για τον εαυτό σου. Πόσο εξατομικευμένη διατροφή να σου δώσει κάποιος όταν εσύ η ίδια δεν έχεις επαφή με το σώμα σου; Η εξατομίκευση έρχεται από εσένα, εσύ είσαι η ειδική για το σώμα σου. Ο ρόλος μου ως διατροφολόγος είναι να δημιουργώ γέφυρες ανάμεσα σε σένα και το σώμα σου, ώστε να το γνωρίσεις και να το εκτιμήσεις για να το φροντίσεις. Σαν διατροφολόγος πιστεύω ότι χρειάζεται να είμαι ένας ενθαρρυντικός συνοδοιπόρος στο προσωπικό σου ταξίδι με το σώμα σου, την υγεία σου και τη διατροφή σου.
Εγώ λοιπόν αυτή τη διαδικασία την ονομάζω φυσιολογική, όχι εναλλακτική. Είναι φυσιολογικό να φροντίζεις το σώμα σου μέσα από μία διαδικασία που σε προσκαλεί να σε μάθεις, να σε αποδεχτείς και να σε φροντίσεις με ευγένεια.
Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις