4 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ TIMELINE ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Πριν & Μετά; Όχι ευχαριστώ.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να απορρίψει κανείς τον εαυτό του πριν, ώστε να τον εκτιμήσει σήμερα. Όσα κιλά κι αν είσαι, είσαι ο ίδιος άνθρωπος, έχεις την ίδια αξία. 

Η κουλτούρα της δίαιτας, τα περιοδικά και τα social media προάγουν μηνύματα τα οποία σε θέτουν σε ένα διαρκή αγώνα αλλαγής του σώματος σου, σαν να είναι ο μοναδικός σου σκοπός σε αυτή τη ζωή! Να είσαι αδύνατη, νέα και αψεγάδιαστη. Ίσως ακούγεται ωραίο, αλλά παράλληλα είναι τόσο ουτοπικό!
Μία φωτογραφία με το πριν και το μετά, δεν δείχνει όλη σου την ιστορία και αυτή η σύγκριση σε αδικεί.

Λάτρεψα αμέσως τη σελίδα Pink Bits (facebook & instagram) γιατί μέσα από τις εικόνες του διαχέει online μηνύματα αποδοχής και αγάπης για το σώμα, μέσα σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον όπου τα μηνύματα ντροπής για το σώμα είναι ατελείωτα. 




Ποίημα:« Όταν θα αδυνατίσω»


Η συγγραφέας σημειώνει:
Είναι υπέροχο να θέλεις να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου! Μην παραβλέπεις όμως τον εαυτό σου και τα χαρίσματά του τώρα, επειδή απλά έχεις παραπάνω βάρος. Το να χάσεις βάρος και να είσαι σε φόρμα, φαντάζει υπέροχο, αλλά δεν είναι η λύση στα προβλήματά σου. 

Τι περιμένεις; Η ευτυχία δεν έρχεται σε συγκεκριμένο βάρος. Είναι ακριβώς εκεί, μέσα σου. Γιατί δε το βλέπεις;

Διάβασε όλο το ποίημα εδώ





Συνταγές για να αγαπήσεις τον εαυτό σου


Η σελίδα Recipes for Self Love (facebook & instagram) είναι από τις αγαπημένες μου.

«Μην επιβραβεύσεις την απώλεια βάρους στις γυναίκες»
Κι αυτό γιατί μέσα από τα κοπλιμέντα απώλειας βάρους, επιβεβαιώνεις με κάποιο τρόπο τα μη ρεαλιστικά κοινωνικά πρότυπα και υποστηρίζεις την ιδέα ότι το αδύνατο σώμα είναι καλύτερο από το παχύ σώμα.  Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να χάσει βάρος και μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστοι, στεναχώρια, σοβαρή ασθένεια, διατροφικές διαταραχές κτλ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συγχαρείς κάποιον χωρίς να αναφέρεσαι στο βάρος του.



Μάθε ποια είναι η τελευταία τάση στη διατροφή!




Η νέα τάση στη διατροφή είναι να μην κάνεις ποτέ ξανά δίαιτα. Η νέα τάση στη διατροφή είναι να τρέφεσαι διαισθητικά όπως αναφέρεται στο theatlantic.com


Μερικά μεταφρασμένα αποσπάσματα:

Το διαισθητικό φαγητό, από την άλλη πλευρά, είναι μια θεωρία που θέτει το αντίθετο από τη δίαιτα: Η μέτρηση θερμίδων, η αποφυγή των υδατανθράκων και η μέτρηση της μέσης δεν κάνουν μόνο τους ανθρώπους συναισθηματικά δυστυχισμένους, αλλά συμβάλλουν σε πολλά από τα προβλήματα υγείας που αποδίδονται στην υπερκατανάλωση τροφής, την οποία υπερκατανάλωση τροφής ουσιαστικά έχει πυροδοτήσει η δίαιτα.

[...]
Συνεχώς ζύγιζε και φωτογράφιζε τον εαυτό της, προσπαθώντας να κατακτήσει στόχους που στην πραγματικότητα την αποσυνέδεαν από το πώς αισθανόταν. "Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν τόσο αυστηρή με το σώμα μου, ακόμα κι αν το έκανα για την υγεία μου", λέει.
[...]
Οι Αμερικανοί είναι γεμάτοι από ντροπή και φόβο γύρω από το φαγητό και την αποτυχία μπροστά στις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες μείωσης και διατήρησης του βάρους τους. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος;
[...]
Η δια βίου πίεση για δίαιτα κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι κλινικοί ιατροί και διαιτολόγοι τελικά αναζητούν έναν νέο τρόπο - αν και η διαισθητική διατροφή είναι ο παλιός ο τρόπος, αυτός με τον οποίο γεννηθήκαμε και στην συνέχεια εγκαταλείψαμε. Παρακολουθήστε τα παιδιά, πάντα ξέρουν πότε θέλουν να σταματήσουν.

Διάβασε όλο το κείμενο στα αγγλικά εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις