ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ



Σημαντική σημείωση: Στο κείμενο η λέξη «χοντρό» χρησιμοποιείται περιγραφικά και όχι ως κρίση του χαρακτήρα ή της σωματικότητας του ατόμου.

Μήπως το χοντρό σώμα σου προκαλεί αηδία; Μήπως το να βλέπεις κυτταρίτιδα χαλάει την αισθητική σου; Μήπως το ανθρώπινο σώμα για σένα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορεί να εμφανιστεί;


Τότε χρειάζεται να δεις τον εαυτό σου· τότε χρειάζεσαι φροντίδα, χρειάζεσαι τρυφερότητα, χρειάζεσαι αποδοχή.

Ναι, εσύ τα χρειάζεσαι όλα αυτά.

Εσύ που νιώθεις αηδία με το ανθρώπινο σώμα.
Εσύ που λες ότι χαλάει η αισθητική σου βλέποντας ανθρώπους να φορούν μαγιό, ειδικά αποκαλυπτικά μαγιό, ενώ είναι χοντροί, με κυτταρίτιδα, χαλάρωση ή οτιδήποτε άλλο σε πανικοβάλει.
Εσύ που τρομάζεις με την ανθρώπινη σάρκα σε κάθε έκφανσή της, χρειάζεσαι τρυφερότητα· όχι προς τους άλλους, αλλά προς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Έχεις τόσο πειστεί ότι πρέπει να είσαι κάπως για να υπάρχεις δημόσια, έχεις τόσο πιστέψει ότι αν δεν πληροίς κάποιες σωματικές προϋποθέσεις δεν μπορείς να ζεις την ζωή σου όπως θες, που καταπιέζεσαι καθημερινά να μην τρως, να κρύβεσαι στα ρούχα σου, να ζυγίζεσαι και να σε μετράς με μεζούρες. Και μέσα σε αυτό, φοβάσαι·
 φοβάσαι μήπως γίνεις κάτι που δεν είναι κοινώς αποδεκτό. Φοβάσαι την οργή και την αυστηρότητα ίσως που θα σου επιδείξεις προκειμένου να επανέλθεις. 

Η επίκριση σαν να σε βοηθά να μένεις μακριά από αυτό που φοβάσαι...

Και τελικά, μέσα σε όλο αυτό, καταλήγεις ν' αναπτύσσεις έναν τόσο τοξικό εξωτερικό ή/και εσωτερικό διάλογο, που σε δηλητηριάζει μέρα με την μέρα, τόσο που δεν μπορείς να δεις τίποτα καλό στους άλλους – πόσο μάλλον σε σένα.

Δεν σου αξίζει αυτό.


Χρειάζεσαι τρυφερότητα.
Δώσ' την στον εαυτό σου.
Αν σε πιάνεις να κρίνεις τα ανθρώπινα σώματα, χρειάζεσαι τρυφερότητα.

Αισθητική δεν είναι το αψεγάδιαστο δέρμα και οι απόλυτες αναλογίες (που δεν υπάρχουν), αισθητική είναι η στάση σου απέναντι στη ζωή και στο μέσο με το οποίο υπάρχεις σε αυτή, το σώμα σου.

**Με αφορμή το καλοκαίρι και το «δικαίωμα» της γνώμη μας για τα σώματα των άλλων.**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις