ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΠΑΧΟΣ

Δεν ξέρω, προσωπικά δεν γελάω καθόλου με τη φωτογραφία που κυκλοφορεί και δείχνει -και καλά- πως θα είμαστε το καλοκαίρι, δείχνοντας ευμεγέθεις ανθρώπους στη παραλία, δεν μου φαίνεται αστείο.

Δεν έχω διάθεση ούτε να επικρίνω κανέναν που το αναπαράγει, αλλά ούτε να μιλήσω για πολιτική ορθότητα. Καθόλου δεν με νοιάζει αυτό.

Θέλω να πω ότι εγώ που συναντώ πολλούς από τους ανθρώπους σαν της γνωστής φωτογραφίας που κυκλοφορεί και τους γνωρίζω καλά, ξέρω τι περνούν, ξέρω πόσο υπέροχοι άνθρωποι είναι, ξέρω την ιστορία τους και ξέρω τι ακούνε κάθε μέρα για το βάρος τους· δεν μπορώ να γελάσω.

Σε αυτή τη φωτογραφία αναπαριστώνται άνθρωποι σαν κι εκείνους που γνωρίζω και φροντίζω μέσα από τη δουλειά μου.
Γι’ αυτό δεν μπορώ να γελάσω.

Και θα τονίσω ότι η διάθεσή μου δεν είναι να κρίνω κανέναν που ανέβασε αυτή τη φωτογραφία ή που γέλασε. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν το έκανε γιατί είχε κακή πρόθεση, άλλωστε ξέρω πόσο εύκολο είναι στη κουλτούρα μας να γελάμε με τα κιλά και πολλές φορές και με τα σώματα των άλλων.

Αυτό που θέλω είναι να δώσω μία άλλη οπτική:
Ότι ξέρεις;

Η ομάδα χοντρών που βλέπεις στην φωτογραφία και γελάς είναι άνθρωποι που υπάρχουν στην πραγματικότητα, δεν ξέρεις τι περνούν και μπορεί να είναι και σαν ανθρώπους στον περίγυρό σου.

Μπορεί να είναι η μάνα σου, να είναι ο αδερφός σου, το παιδί σου, η κολλητή σου, η σύντροφός σου, ο συνάδελφός σου, που έχει παρόμοιο σωματότυπο. Και όταν ανεβάζεις αυτό και γελάς, είναι σαν να γελάς μαζί τους· είναι σαν να τους λες έμμεσα: φοβάμαι μη γίνω σαν εσένα.

Ας μείνουμε όλοι σπίτια μας, έχουμε να σκεφτούμε πολλά.

Σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ BLOG

Δημοφιλείς αναρτήσεις