ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Πράγματι στη διαισθητική διατροφή, μέσα σε όλα, δουλεύουμε την πείνα, τον κορεσμό, την ευχαρίστηση. Παρόλα αυτά, στην πραγματική ζωή, σε πραγματικές συνθήκες, είναι ανέφικτο να τρως μόνο όταν πεινάς, να σταματάς μόλις χορτάσεις και πάντα να ευχαριστιέσαι το φαγητό.

Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να προβλέψεις την πείνα σου, γιατί δεν βγαίνει αλλιώς με τις ώρες που εργάζεσαι.
Υπάρχουν φορές που θα φας επειδή πεινάς πολύ ακόμα κι αν αυτό που τρως δεν σου αρέσει ιδιαίτερα.
Υπάρχουν φορές που βιάζεσαι τόσο πολύ που θα φας δυο-τρεις μπουκιές ίσα να μαλακώσει το στομάχι από το γουργουρητό της πείνας, δεν χόρτασες μα έφαγες για να μην πέσεις κάτω.
Υπάρχουν στην ζωή μας πολλές φορές πρακτικοί λόγοι που τρώμε.

Το «τρώω μόνο όταν πεινάω και σταματάω όταν χορτάσω» ακούγεται πάλι σαν ένας άτεγκτος κανόνας. Δεν είναι να βιώσεις τη διαισθητική διατροφή ως άλλη μία δίαιτα. Η διαισθητική διατροφή δεν είναι δίαιτα. Ένας φυσιολογικός και διαισθητικός τρόπος διατροφής εμπεριέχει την κατανάλωση φαγητού ακόμα κι αν δεν υπάρχει το σήμα της πείνας μερικές φορές.

Είναι μία διαδικασία που σε βοηθάει μέσα σε όλα να ξανασυνδεθείς με την πείνα σου, τον κορεσμό σου και την ευχαρίστησή σου, ώστε να έχεις περισσότερη επίγνωση και να κατανοείς καλύτερα τις διατροφικές σου επιλογές και φυσικά τους λόγους που τρως.

Δεν είναι μια διαδικασία που πρέπει να κάνεις τέλεια. Είναι μια διαδικασία που αγαπά να απορροφά τα «λάθη» και να τα κάνει ευελιξία.




κέντρο βάρους – Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά. 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις