ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Όταν η Lady Gaga έκανε την εμφάνισή της στο Super Bowl το 2017, και χόρευε και τραγούδησε και ξεσήκωσε το κοινό της με την ενέργειά της, την επόμενη μέρα τα social media πήραν φωτιά με σχόλια για την κοιλία της· που κάποιοι θεώρησαν ότι έχει παχύνει ή ότι δεν γυμνάζεται αρκετά.
Και τι πιο φυσιολογικό άλλωστε, να αξιολογούνται τα σώματα των ανθρώπων, δημόσια αλλά και κατά πρόσωπο πολλές φορές, σε μια κοινωνία που διέπεται από την κουλτούρα της δίαιτας;
Η Lady Gaga όμως φρόντισε να απαντήσει στα σχόλια λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανη για σώμα μου, όπως θα έπρεπε να είστε περήφανοι κι εσείς για το δικό σας».
Με άλλα λόγια επέστρεψε τα σχόλια εκεί που ανήκουν, εξηγώντας περιεκτικά ότι το πρόβλημα, δεν είναι το σώμα της ή αν πήρε βάρος, το πρόβλημα είναι το πώς βλέπουν εκείνοι που σχολιάζουν, το δικό τους σώμα.
Τα σχόλια που δέχεσαι για το σώμα σου, δεν έχουν να κάνουν με σένα ή τα κιλά σου.
Έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχει για το σώμα του, εκείνης/ου που σχολιάζει.
Ξέρω ότι αυτό από μόνο του ίσως να μην σε κάνει να νιώθεις καλά με σένα ή το σώμα σου. Από την άλλη, δεν χρειάζεσαι αλάτι στις πληγές σου. Οι πληγές χρειάζονται φροντίδα και καθαριότητα.
Αν δεν νιώθεις έτοιμη/ος να αντιπαρατεθείς σε τέτοιου είδους σχόλια· τουλάχιστον, απέφυγε να τα κάνεις δικά σου.
Γιατί πολύ απλά δεν είναι δικά σου.
Πέρνα τα Χριστούγεννα όπως εσύ νιώθεις ότι είναι καλύτερα για σένα και να θυμάσαι ότι όσα κιλά κι αν είσαι, όσο κι αν αισθάνεσαι άβολα καμιά φορά στο σώμα σου, όσο κι αν το φαγητό σε ανησυχεί, έχεις δικαίωμα -και ανάγκη- να τρως κάθε μέρα.
Καλά Χριστούγεννα με ειρήνη μέσα σου και έξω σου!
Αγάπη πολλή ❤️

Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις