ΟΜΙΛΙΑ: «ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ» ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τη περασμένη Πέμπτη είχα τη χαρά να συμμετέχω στην Ημερίδα "Weight Matters-Find Out More" στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθήνας, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Weight Matters, καθώς και εναλλακτικοί τρόποι μείωσης και διατήρησης βάρους για μια υγιεινή ζωή, δίνοντας νέα εργαλεία σε επαγγελματίες διατροφής.
Το πρόγραμμα Weight Matters, παρά τον τίτλο του ήταν ένα πρόγραμμα διαχείριση βάρους, λίγο διαφορετικό από ότι συνήθως. Είναι ελπιδοφόρο να αναπτύσσονται προγράμματα όπου εστιάζουν στην κινητοποίηση των συμμετεχόντων να φροντίζουν την υγεία τους κι όχι αποκλειστικά και μόνο το βάρος τους. Άλλωστε αν φροντίσεις τη υγεία σου, το βάρος σου αργά ή γρήγορα ισορροπεί. Η ρύθμιση του βάρους πρέπει να είναι ένα από τα αποτελέσματα, κι όχι ο στόχος.

Η διοργάνωση λοιπόν έδωσε το βήμα και σε άλλες αντίστοιχες δράσεις πέρα του προγράμματος, κι έτσι είχα τη τιμή να με προσκαλέσουν για να μιλήσω κι εγώ, με το θέμα: «Διαισθητική Διατροφή, από τον έλεγχο στην επιλογή» -η μέθοδος δηλαδή που υποστηρίζεται στο Κέντρο Βάρους.








Είναι φανερό ότι κάτι αλλάζει στους επαγγελματίες υγείας σχετικά με το βάρος και τη διατροφή. Έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι δίαιτες και η υπερεστίαση στην μείωση βάρους, δεν λειτουργούν. Κάτι αλλάζει και έχουμε δρόμο μπροστά μας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις