ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Το φαγητό, έχει αυτή την επίδραση, ανακουφίζει. Έστω και πρόσκαιρα, μα ανακουφίζει.
Και φαίνεται να είναι πάντα εκεί για εσένα.
Όλοι έχουμε τους προσωπικούς μας τρόπους να ανακουφιζόμαστε από τα δύσκολα συναισθήματα και το καθημερινό άγχος. Δεν είναι κακό να τρως κάτι νόστιμο όταν είσαι δύσκολα ή στριμωγμένη.
Από την άλλη αν το φαγητό είναι η μόνη σου διέξοδος και μάλιστα χρειάζεσαι πολύ από αυτό, τότε θα σου πρότεινα να το εξετάσεις λίγο παραπάνω το θέμα.
Η προσπάθειά σου να ανακουφιστείς είναι αξιοθαύμαστη, μα όταν γίνεται μόνο με φαγητό και μάλιστα πολύ φαγητό, φαίνεται να είναι και αναποτελεσματική.
Από τη μία ανακουφίζεσαι, από την άλλη αρχίζεις να αγχώνεσαι για το βάρος σου ενώ παράλληλα το φαγητό μοιάζει ολοένα και περισσότερο, πέρα από φίλος, και εχθρός.
Μα μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον συναισθηματικό σου κόσμο για αυτό. Κανένα συναίσθημα από μόνο του δεν οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού. Ο αυτόματος μηχανισμός που έχεις υιοθετήσει για να ανακουφίζεσαι όμως, σε οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού.

Έτσι λοιπόν, σαν πρώτο βήμα είναι να «παγώσεις» τον αυτόματο μηχανισμό, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου να κατανοήσεις καλύτερα για ποιο λόγο χρειάζεσαι το φαγητό:
👉 Λόγω ελλιπούς αυτοφροντίδας (ύπνου, θρέψης, ισορροπία ζωής, στρες);
👉 Λόγω της χρόνιας δίαιτας και στέρησης;
👉 Λόγω δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων;
Μόλις διαλευκάνεις γιατί συμβαίνει, τότε θα μπορέσεις να αναζητήσεις και τις αντίστοιχες λύσεις.
📌Αν αυτό σου φαντάζει δύσκολο να το κάνεις μόνη σου, το εργαστήριο #ΤρώγονταιΤαΣυναισθήματα; έρχεται από Οκτώβριο στο κέντρο βάρους.
👉 Μάθε περισσότερα:
http://www.kentrovarous.gr/p/blog-page_8.html
Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις