ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Είτε ξεκινάς μία ισορροπημένη διατροφή, είτε την τελευταία δίαιτα που κυκλοφορεί ή γενικά ξεκινάς μια οποιαδήποτε μορφή δίαιτας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθείς σε προβλήματα. Η ματαίωση που σου δημιουργούν οι δίαιτες περιγράφηκε με την παρακάτω κυκλική ακολουθία καταστάσεων, από τους ψυχολόγους, John P. Foreyt και G. Ken Goodrick στο βιβλίο 'Living Without Dieting' της Warner Books, NY.
Η επιθυμία σου λοιπόν να είσαι αδύνατη, σε οδηγεί να κάνεις δίαιτα κι έτσι σιγά σιγά βρίσκεσαι στο λεγόμενο «Δίλημμα της Δίαιτας». Κι αυτό γιατί κάνοντας δίαιτα, πυροδοτείται η λιγούρα ή αλλιώς η έντονη επιθυμία για φαγητό. Με τη λιγούρα να αυξάνεται, η δίαιτα χαλάει, κι αφού χάλασε, θα φας και παραπάνω, με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνεις όσο βάρος έχασες. Κάπως έτσι βρίσκεσαι στο αρχικό σημείο, με το αρχικό σου βάρος - ή και περισσότερο. Αυτή τη φορά όμως με μεγαλύτερη επιθυμία να είσαι αδύνατη, επομένως περιμαζεύεις τις δυνάμεις που σου έχουν απομείνει και ξεκινάς άλλη μία δίαιτα.


Το δίλημμα της δίαιτας διαιωνίζεται και χειροτερεύει με κάθε κύκλο που κάνεις. Κι όσο κάνεις κύκλους, αρχίζεις ίσως να νιώθεις ολοένα και πιο βαριά, πιο κουρασμένη και σίγουρα όλο και πιο αδύναμη να ελέγξεις τον εαυτό σου γύρω από το φαγητό.

Πώς θα σπάσεις το μάταιο αυτό δίλημμα της δίαιτας; 
Θα χρειαστεί απλώς να αποφασίσεις να βάλεις τέλος στη δίαιτα και οποιαδήποτε μορφή αυτής. 


📌Αν αυτό σου φαντάζει δύσκολο να το κάνεις μόνη σου, το εργαστήριο #ΒάλεΤέλοςΣτηΔίαιτα έρχεται τον Οκτώβριο στο κέντρο βάρους. 

👉 Μάθε περισσότερα: http://www.kentrovarous.gr/p/1_22.html
Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις