ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ

Η σκέψη «αν χάσω βάρος, τότε θα αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου», ίσως αρχικά να σου φέρνει μία πρόσκαιρη ευφορία, να σου δημιουργεί εικόνες ξεγνοιασιάς, εσένα απαλλαγμένη/ο από αυτό που σε βασανίζει.

Τι είναι όμως αυτό που σε βασανίζει τόσο;

Ανακάλεσε στην μνήμη σου την περίοδο που ήσουν λιγότερα κιλά ή όταν είχες καταφέρει να φτάσεις το βάρος που ήθελες: Ένιωθες καλά με τον εαυτό σου; Άλλαξαν οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους; Τις προσδιόρισε το νέο σου βάρος;

Αν πιστεύεις ότι όταν αδυνατίσεις, μόνο τότε θα αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, με κάποιο τρόπο μοιάζει να αποδίδεις ό,τι αρνητική εμπειρία έχεις, στο σώμα σου.

«Αν ήμουν αδύνατη θα την έπαιρνα τη δουλειά, αν ήμουν αδύνατη θα ήμουν ευτυχισμένη με τον σύντροφό μου, αν ήμουν αδύνατη θα με κοιτούσαν όλοι με θαυμασμό, αν ήμουν αδύνατη θα δικαιούμουν να τρώω, αν ήμουν αδύνατη θα άλλαζε η ζωή μου».

Στην πραγματικότητα το βάρος σου δεν μπορεί να ορίσει την ποιότητα των σχέσεών σου, την ικανότητά σου στην εργασία σου, τον πλούτο του χαρακτήρα σου, την οξυδέρκειά σου, το χιούμορ σου, τις πράξεις σου, τη ζωή σου.

Καταλαβαίνω ότι αν μειωνόταν το σωματικό σου βάρος που σήμερα σε εμποδίζει να βρεις ρούχα, θα έβρισκες πιο εύκολα ρούχα σε αυτή την αγορά του one size, ίσως ο φόβος των άλλων για το πάχος να μην πυροδοτούσε τo επικριτικό τους βλέμμα απέναντί σου, ίσως να σου ήταν πιο εύκολο να ταξιδέψεις στις στενές θέσεις των αεροπλάνων, αλλά ξέρεις κάτι;

Μπορείς να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, γιατί δεν είσαι μόνο κιλά. Είσαι πολλά περισσότερα πράγματα, που είναι να αισθάνεσαι καλά για αυτά σε όποιο βάρος κι αν είσαι σήμερα.

Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις