Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στο Κέντρο Βάρους χρησιμοποιούμε τον όρο αυθεντική υγεία, και αφορά το τελευταίο στάδιο της παρέμβασής μας.
Σε αυτό το στάδιο είσαι σε θέση να κάνεις διατροφικές επιλογές με σεβασμό στην υγεία σου και τις γευστικές σου προτιμήσεις ενώ ταυτόχρονα αισθάνεσαι καλά.
Και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να τρως τέλεια ή να έχεις την απόλυτα υγιεινή διατροφή για να είσαι υγιής.
Άλλωστε δεν πρόκειται να πάθεις ξαφνικά κάποια αβιταμίνωση ή ξαφνικά να πάρεις βάρος από ένα γλυκό, ένα σνακ, γεύμα ή μια μέρα ακατάστατη διατροφικά. Αυτό που μετράει είναι από ποια διατροφική βάση ξεκινάς, ποια είναι η καθημερινότητά σου, ο τρόπος και αυτά που τρως σταθερά στην πάροδο του χρόνου, αυτά είναι που έχουν σημασία. Η πρόοδος και οι ρουτίνες σου είναι αυτό που μετράει, όχι η τελειότητα.

Το επίτευγμα της υγιούς σχέσης με το φαγητό, το μυαλό και το σώμα σου είναι αυτό που ονομάζουμε αυθεντική υγεία, και το έχεις επιτύχει όταν:
👉 έχεις αξιολογήσει την επιστημονική εγκυρότητα των διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών που λαμβάνεις σαν εξωτερική πληροφορία (πληροφορία που έρχεται έξω από το σώμα)
👉 έχεις ενσωματώσει μερικές από αυτές στη ζωή σου χωρίς να σου προκαλούν άγχος ή να σου δημιουργούν μία ψευδαίσθηση ελέγχου της ζωής σου ή ανωτερότητας προς τους άλλους
👉 και τιμάς τη φυσική σου ευεξία, έχοντας επαφή με την πείνα σου, τον κορεσμό σου και την ικανοποίησή σου (τις πληροφορίες που έρχονται δηλαδή, μέσα από το σώμα).


Δοκίμασε διαφορετικά, όχι πιο αυστηρά 🌻

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις