ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ

Βάλε προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι αναγκαίο, δεν είναι πολυτέλεια. Ίσως να σου ακούγεται τρελό, ύστερα από πολλές δίαιτες, η μόνη φροντίδα που μπορεί να σκέφτεσαι είναι το φαγητό, και μάλιστα το πολύ φαγητό. Αναρωτήσου όμως κατά πόσο το πολύ φαγητό είναι φροντίδα ή αντίδραση στη χρόνια δίαιτα/στέρηση. Η φροντίδα εαυτού μπορεί να είναι τόσο απλή. Χρειάζεται απλά να αναγνωρίζεις την ανάγκη σου για χαλάρωση και αναζωογόνηση - κι έπειτα να βρεις τρόπους για να αισθάνεσαι καλά.

👉 Κράτα έστω και λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για τον εαυτό σου. Μάθε να λες "όχι" και να είσαι εντάξει με αυτό. Είναι σημαντικό να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο.
👉 Μάθε και εξασκήσου στην αυτο-συμπόνια. Κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι ο εσωτερικός σου διάλογος είναι επικριτικός και πικρόχολος, κάνε παύση και αναρωτήσου: θα μιλούσες σε αγαπημένο σου πρόσωπο με αυτό το τρόπο;
👉 Κοιμήσου επαρκώς, ο ύπνος παίζει ζωτικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στην ευεξία σου.
👉 Πάρε ένα λεπτό μόνο για να φτιάξεις και να πιεις ένα τσάι - ή απλά για να πάρεις 2-3 βαθιές ανάσες.
👉 Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική. Μίλα με ανθρώπους που νοιάζεσαι και σε νοιάζονται και ενημέρωσέ τους αν κάτι σου συμβαίνει ώστε να μπορούν αν σε υποστηρίξουν όταν το χρειάζεσαι. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις