ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βρες τη σωματική δραστηριότητα που σε διασκεδάζει!

Το να γυμνάζεις το σώμα σου είναι αδιαμφισβητητά κάτι πολύ ευεργετικό για την υγεία σου και την ευεξία σου.
Αν είσαι όμως από εκείνες/ους που έχεις συνδέσει την άσκηση με το αδυνάτισμα, είναι πολύ πιθανό να έχεις άρνηση να γυμναστείς και είναι φυσικό επόμενο.
Επίσης είναι πολύ πιθανό, ύστερα από πολλές προσπάθειες δίαιτας να έχεις αποσυνδεθεί τελείως από το σώμα σου κι έτσι να μην αντιλαμβάνεσαι κανέναν άλλο λόγο να κινηθείς, πέρα του να χάσεις βάρος.
Το ανθρώπινο σώμα, έτσι όπως χρειάζεται τροφή, νερό, οξυγόνο, έτσι χρειάζεται και να είναι ενεργό μέσω της κίνησης.
Υπάρχουν λόγοι να κινείσαι και πέρα από το αδυνάτισμα. Αυτούς τους λόγους θα τους ανακαλύψεις όταν βάλεις τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σου με διαφορετικό τρόπο, αναλογιζόμενη/ος τις ανάγκες σου και τις ιδιαιτερότητες σου.
Αν κάτι δε σου αρέσει γιατί να το κάνεις; Ειδικά όταν πρόκειται για το σώμα σου και τον ελεύθερό σου χρόνο.
Για να βρεις τη κίνηση που σου αρέσει, στρέψε το βλέμμα σου προς τα μέσα και αναρωτήσου ποια είναι τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη/ο; Σου αρέσει να είσαι σε εξωτερικούς χώρους; Μαζί με φίλες/ους ή μήπως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου; Είσαι πιο χαλαρή/ός όταν υπάρχει πρόγραμμα και δομή ή αισθάνεσαι καλύτερα να ακολουθείς τη ροή σου;
Μπορείς να ενσωματώσεις όλους αυτούς τους παράγοντες στη σωματική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, δοκίμασε να περπατήσεις στο πιο κοντινό πάρκο/δάσος/άλσος με φίλους, αν αυτό που προτιμάς είναι έξω και με παρέα. Μόλις το δοκιμάσεις, τσέκαρε τον εαυτό σου. Πώς αισθάνθηκες πριν από αυτό; Πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια και πώς αισθάνθηκες μετά από αυτό; Εάν αισθάνθηκες χαρά και ευτυχία, συνέχισε να το κάνεις! Αν όχι, δοκιμάστε κάτι άλλο: μια βόλτα μόνη/ος σου στο πάρκο, ένα μάθημα zumba, hula hoop στο σαλόνι σου - οι ιδέες για κίνηση είναι ατελείωτες.
Έχε κατά νου ότι σκοπός είναι να δημιουργήσεις μία υγιή σχέση με τη σωματική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει λόγος να πιέζεις τον εαυτό σου και το σώμα σου να κάνεις απλά γυμναστική που δεν σου προσφέρει ευχαρίστηση εκείνη τη στιγμή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις