«ΟΜΟΡΦΥΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΧΥΝΕΣ»

«Θυμάμαι εκείνη τη παραμονή πρωτοχρονιάς ήμασταν καλεσμένοι σε ένα φιλικό σπίτι. Εγώ ήμουν τότε έφηβη, ήταν μια περίοδος της ζωής μου που άλλαζα, το κοριτσίστικό μου σώμα άρχιζε να παίρνει γυναικεία μορφή. Όταν πήγαμε στο φιλικό εκείνο σπίτι, με το που μπήκα τα βλέμματα έπεσαν πάνω μου! Έκαναν πολλά σχόλια, μα αυτό που μου μείνε ήταν το: "Ομόρφυνες, αλλά πάχυνες εσύ μικρή!" Δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Να χαρώ; Να ντραπώ; Να ανησυχώ; Είπα ευχαριστώ με παγωμένο χαμόγελο και όλο το βράδυ δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά μόνο πόσο χοντρή είμαι και πόσο οι άλλοι το βλέπουν! Ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπαν, σκεφτόμουν, θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσω μια αυστηρή δίαιτα με το νέο έτος, συμπλήρωσα στη σκέψη μου. Έφαγα σαν σπουργίτη εκείνο το βράδυ, δεν ήθελα να με βλέπουν να τρώω. Ήμουν στεναχωρημένη και ντροπιασμένη. Φεύγοντας, με άδειο στομάχι και βαριά καρδιά, αγόρασα την τελευταία μου σοκολάτα. Είπα μέσα μου πώς αφού αύριο θα ξεκινούσα δίαιτα, τη δικαιούμουν. Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Σκέφτομαι εκείνο το δικαίως παγωμένο χαμόγελο που είχα. Πόσο μπέρδεμα! Είμαι όμορφη αλλά χοντρή. Πάντα υπήρχε το αλλά. Για αυτό το αλλά έκανα πολλές δίαιτες στη ζωή μου. Που με κάθε δίαιτα έπαιρνα όλο και περισσότερο βάρος τελικά.» 


Η Μάρα, μία ντροπιασμένη έφηβη τότε, μια συνειδητοποιημένη γυναίκα σήμερα, μιλάει ξεκάθαρα για ένα καλυμμένο τρόπο που ντρόπιασαν το σώμα της (το λεγόμενο body shaming) σε μία πολύ ευαίσθητη ηλικία. Είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις σχολιασμού του σώματος η απάντηση να είναι η κατανάλωση φαγητού και μετά η αυστηρή δίαιτα.
Αν σου πουν ότι πάχυνες, προτού βιαστείς να φας αυτό που δεν απάντησες και μετά να ξεκινήσεις άλλη μία δίαιτα, σκέψου μήπως με το νέο έτος αρχίσεις να απαντάς σε τέτοιου είδους σχόλια.

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! 


Δημοφιλείς αναρτήσεις