Κολοκυθάκια παρμεζάνας



damndelicious.net
Τα τηγανιτά κολοκυθάκια με το κουρκούτι, που αποτελεί ένα κλασσικό ελληνικό έδεσμα, είναι πολύ νόστιμα. Ωστόσο τα κολοκυθάκια δεν μπορούν να μαγειρευτούν μόνο με αυτόν τον τρόπο και σίγουρα δεν μπορούν να είναι νόστιμα μόνο τηγανιτά. Αν για εσάς πέρα από την παράδοση είναι σημαντική και η υγεία σας αξίζει να πειραματιστείτε με αυτή τη συνταγή η οποία είναι εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή!



Τι θα χρειαστείτε:
4 κολοκυθάκια, κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή τριμμένο φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού 

Ξεκινάμε...
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C

damndelicious.net

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.


damndelicious.net

Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε σχάρα όπως στην εικόνα ή σε λαδόκολλα. Ραντίστε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το μείγμα παρμεζάνας. 
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. 


damndelicious.net

 Στη συνέχεια, ψήστε ακόμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με μαϊντανό, αν θέλετε.